Yritys

Milcoa Oy on vuonna 2011 perustettu perheyritys, joka toimii Alcoa® Wheels -vanteiden ja tarvikkeiden tukkumyyjänä Suomessa ja Virossa. Yrityksen toimipiste ja varasto sijaitsevat Raumalla, jossa tuhannen vanteen valikoimasta löytyy 50 eri vannetyyppiä ja pintamallia. Varaston sijainti mahdollistaa nopeat toimitukset Suomeen ja Viroon.

Vanteiden aatelia

Milcoan edustamat takoalumiiniset Alcoa® Wheels -vanteet valmistetaan Unkarissa. Laadukkaat vanteet ovat markkinoiden vahvimpia ja kevyimpiä. Milcoan edustamilla Alcoa® Wheels -vanteilla on Suomessa noin 25% markkinaosuus kaikista raskaista kuorma-autoista. Alumiinivanteiden markkinaosuus on Alcoalla Suomessa noin 90%.

Milcoa Oy:n perustajalla, Erkki Huttelalla, on vankka kokemus niin raskaan kuin kevyenkin ajokaluston parissa. Erilaisista autokorjaamotehtävistä on kertynyt osaamista pääasiassa sähkötöistä niin jarru- kuin vanne ja rengastöihin. Huttela on toiminut perheyhtiössä myös vaarallisten aineiden säiliöajoneuvokuljettajana ns. lomatuuraajana. Monipuolinen alan osaaminen ja kokemus on kasvattanut ammattitaidon, joka auttaa tunnistamaan alan tarpeet kokonaisvaltaisesti.

Alcoa Wheels

Alumiinintuottaja Alcoa valmisti maailman ensimmäisen takoalumiinivanteen 1948. Yhtiöllä on vuosikymmenten kokemus alumiinin materiaaliprosessin kehittämisestä. Takometallinen rakenne takaa suuremman kestävyyden kuin koneistetuissa tai valetuissa vanteissa. Alcoa® Wheels -vanteiden koneellisessa taonnassa käytetään automatisoituja linjoja ja uusinta teknologiaa. Tuloksena on laatu, joka täyttää kuljetusalan raskaatkin vaatimukset. Vanteiden kestävyys ja keveys tunnetaan jo yli 30 maassa. Alcoa® Wheels -vanteet on ensimmäisinä alumiinivanteina testattu ja hyväksytetty kaikilla Euroopan kuorma- ja rekka-autovalmistajilla.

Vuonna 2016 perustettiin Howmet Aerospace Group. Nykyään kaikki Alcoa® Wheels -vanteet tuotetaan ko. konserniin kuuluvassa Howmet Aerospace Wheel and Transportation Products -yhtiössä. Howmet Aerospacen metallituotteita käytetään maailmanlaajuisesti myös ilmailu-, pakkaus-, rakennus-, energia- ja elektroniikkateollisuudessa.

_

Katso myös video: Alcoa® Wheels -esittely