Yritys

Vanteiden aatelia

Milcoa Oy on vuonna 2011 perustettu perheyritys, joka toimii Alcoa-vanteiden ja -tarvikkeiden tukkumyyjänä Suomessa ja Virossa. Yrityksen toimipiste ja varasto sijaitsevat Rauman paperiteollisuusalueella, jossa tuhannen vanteen valikoimasta löytyy 49 eri vannetyyppiä ja pintamallia. Varaston sijainti mahdollistaa nopeat toimitukset Suomeen ja Viroon.

Milcoan edustamat takoalumiiniset Alcoa-vanteet valmistetaan Unkarissa. Laadukkaat vanteet ovat markkinoiden vahvimpia ja kevyimpiä. Tehdas tuottaa Alcoa-vanteita 900 000 kappaletta vuodessa Euroopan markkinoille. Milcoan edustamilla Alcoa-vanteilla on Suomessa noin 27% markkinaosuus kaikista raskaista kuorma-autoista. Alumiinivanteiden markkinaosuus on Alcoalla Suomessa noin 80%.

Vankkaa kokemusta alalta

Milcoa Oy:n perustajalla, Erkki Huttelalla, on vankka kokemus niin raskaan- kuin kevyenkin ajokaluston parissa. Erilaisista autokorjaamotehtävistä on kertynyt osaamista jarrurumpujen vaihtamisesta vanteiden kiristämiseen ja alan muihin töihin. Monipuolinen alan osaaminen ja kokemus on kasvattanut ammattitaidon, joka auttaa tunnistamaan alan tarpeet kokonaisvaltaisesti.

Tulevaisuuden haasteena Milcoalla on Alcoa-vanteiden markkinaosuuden kasvattaminen Suomessa. Yrityksen tavoitteena on myös toimia voimakkaammin ensiasennuspuolella.

Alcoa Wheels

Alcoa Wheels valmisti maailman ensimmäisen takoalumiinivanteen 1948. Yhtiöllä on vuosikymmenten kokemus alumiinin materiaaliprosessin kehittämisestä. Takometallinen rakenne takaa suuremman kestävyyden kuin koneistetuissa tai valetuissa vanteissa. Alcoa-vanteiden koneellisessa taonnassa käytetään automatisoituja linjoja ja uusinta teknologiaa. Tuloksena on laatu, joka täyttää kuljetusalan raskaatkin vaatimukset. Vanteiden kestävyys ja keveys tunnetaan jo yli 30 maassa. Alcoa-vanteet on ensimmäisinä alumiinivanteina testattu ja hyväksytetty kaikilla Euroopan kuorma- ja rekka-autovalmistajilla.

Vuonna 2016 jakautuneelle yhtiölle perustettiin pääkonserni nimellä Arconic Group. Kaikki Alcoa-vanteet tuotetaan konserniin kuuluvassa Arconic Wheel and Transportation Products -yhtiössä. Arconic toimii myös ilmailu- ja avaruusteollisuudessa tarjoten materiaaliratkaisuja kevytmetalliteknologian alalla.